, ,

Praeses Coco spreekt: feesten met prefabs

Gisteravond, 14 april jl., was de tweede editie van het Minerva Introductiefeest. Dit feest is een mogelijkheid voor de prefabs om alvast een kijkje te nemen op de plek waar zij de komende jaren hun waardigheid meermalen zullen verliezen. Een avond die altijd vol staat met piepjonge meisjes die onder handen worden genomen door net iets te oude gasten en waarbij het braaksel van scholieren rijkelijk vloeit. U begrijpt, een waar festijn om te mogen bijwonen. De organisatie van deze feesten en de organisatie van de El Cid-week zijn de taken waarmee de Contact Commissie (Coco) belast is.

Afgelopen zomer kreeg ik terwijl ik in Zwitserland zat een appje vanuit Leiden dat er ‘corpspost’ voor me lag, en of ze deze mochten openmaken. De brief bevatten de vraag of ik het komende jaar de rol van Praeses Coco op me wilde nemen. Een hele verassing, omdat ik me voor een andere functie had opgegeven omdat de Praeses normaal ouder is. Desalniettemin was het een vraag waarover ik geen seconde heb getwijfeld en tot op vandaag geen seconde spijt van heb gehad!

De afgelopen El Cid-week heb ik meegelopen met de oude Coco zodat ik alvast m’n eigen visie kon vormen op de organisatie en invulling van de El Cid. Nadat mijn groepsgenoten een aantal weken later werden aangesteld konden we beginnen met de eerste voorbereidingen. Nu, ruim een halfjaar later, zijn we ‘intern’ gegaan. Dit betekent elke dag van 10:00 tot 16:00 op het ‘Hok’ (onze ruimte op de Tent) zitten om allerlei verschillende zaken te regelen. Hierbij kan u denken aan afspraken met arrige managers van middelmatige artiesten tot acquisitiegesprekken die over duizenden euro’s gaan. Het voordeel van Praeses zijn is hierbij dat ik me overal tegenaan kan bemoeien, en de zaken uit handen kan geven waar ik geen zin in heb. Ik moet zeggen, dit bevalt me zeer! 😉

De El Cid-week van 2018 belooft een schitterende week te worden met duizenden bezoekers, bijzondere optredens en een pand dat wordt omgetoverd tot een ware speeltuin. Tijdens deze week gaan wij ons uiterste best gaan doen om er een onvergetelijke tijd van te maken waarbij we uiteraard zoveel mogelijk Leden gaan binnen hengelen! Mocht u rond die tijd in de buurt zijn, kom dan vooral een biertje drinken op het dakterras en aanschouw het zelf!

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.